PSA SNELTEST

Artikelnummer: 7640164862675
Artikel 1 van 1
€ 18,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.
Overzicht

PSA-test

PSA-test om verhoogde PSA-waarde te detecteren

Om prostaatkanker op te sporen kan gebruik worden gemaakt van een PSA-test om een verhoogde PSA-waarde in het bloed te detecteren.

Op deze pagina kun je ondermeer het volgende lezen:

Prostaat-waarde controleren met PSA-test

De PSA-waarde (Prostaat Specifiek Antigeen) is een belangrijke marker die wordt gebruikt bij het onderzoek naar prostaatkanker. Het is een eiwit dat wordt geproduceerd door de prostaat en normaal gesproken in kleine hoeveelheden in het bloed aanwezig is. Om de PSA-waarde te controleren kun jezelf bloed prikken. Je hoeft niet nuchter te zijn. De uitslag van de PSA-test is binnen 15 minuten afleesbaar.

Prostaatkanker

Prostaatkanker groeit meestal langzaam en geeft vaak geen duidelijke klachten. Daarom merken de meeste mannen niet dat ze prostaatkanker hebben.

Als de tumor in de prostaat verder gegroeid is, kun je klachten krijgen, bijvoorbeeld problemen met plassen. 

Verhoogde PSA-waarde en leeftijd

Het is belangrijk om de normale PSA-waarden op verschillende leeftijden te kennen, omdat dit kan helpen bij het vroegtijdig opsporen van prostaatproblemen en het stellen van een diagnose. 

Bij mannen onder de 50 jaar wordt over het algemeen een PSA-waarde van minder dan 2,5 nanogram per milliliter (ng/ml) als normaal beschouwd. Tussen de leeftijd van 50 en 59 jaar stijgen de normale waarden naar ongeveer 3,5 ng/ml. Voor mannen tussen de 60 en 69 jaar is een PSA-waarde tot ongeveer 4,5 ng/ml nog steeds binnen het normale bereik.

Het is echter belangrijk op te merken dat deze waarden slechts richtlijnen zijn en dat er individuele variaties kunnen zijn.

Bovendien kunnen andere factoren zoals:

  • prostaatontstekingen
  • prostaataandoeningen (vergrote prostaat)

ook invloed hebben op de PSA-waarden.

Vervolgonderzoek na PSA-test

Als uit deze PSA-test blijkt dat de PSA-waarde te hoog is of je blijft problemen houden met je prostaat dan is het zeer raadzaam om medisch advies in te winnen bij je huisarts/specialist en vervolgonderzoek te laten doen.

Een vervolgonderzoek kan bestaan uit:

  • rectaal onderzoek prostaat
  • een echo van de prostaat
  • onderzoek van weggehaalde stukjes prostaat
  • ​ MRI of botscan

Voor wie is deze PSA-test?

Mannen in de leeftijd van 40 tot 75 jaar oud. Het is goed te bedenken dat bij mannen ouder dan 45 jaar prostaatkanker de meest voorkomende kankersoort is. Het is tevens belangrijk om op te merken dat de meeste mannen overlijden met prostaatkanker en niet aan prostaatkanker! Het is namelijk op zich een langzaam groeiende vorm van kanker. In 2021 is bij bijna 12.000 mannen prostaatkanker geconstateerd. In 2021 stierven ongeveer 3.000 mannen aan prostaatkanker. De sterfte neemt toe met de leeftijd. 

Technische specificatie PSA-test

Deze PSA-test is een is een immunochromatografische snelle test welke  PSA-waarden boven de grenswaarde van 4 ng/ml detecteert.

  • Specificiteit

  87.13%

  • Gevoeligheid

  97.22%

  • Accuraat

  92.34%


ISO 13485 certificering en CE certificering 0483.


Maak jij je zorgen over je prostaat?

Zorgen maken over je prostaatgezondheid kan een last zijn. Met onze PSA-test kun jij eenvoudig en snel ontdekken hoe het gesteld is met de gezondheid van jouw prostaat.

De PSA-test heeft geleid tot een forse toename van het aantal vroeg ontdekte prostaatkankers.

Waarom zou ik een PSA-test bij 24gezondheid kopen?

Iedereen heeft recht heeft op de beste technologische thuistests tegen eerlijke prijzen. Wij accepteren enkel de beste kwaliteit voor onze thuistests. Bewaking van deze kwaliteit heeft bij ons dan ook hoge prioriteit.

Neem contact op met 24gezondheid

Wil je meer informatie over ons of over onze producten? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan je graag te woord! Kies voor zekerheid met de testen van 24gezondheid. Voorkomen is namelijk nog altijd beter dan genezen!

Neem nooit zelfstandig medische beslissingen. Neem contact op met je huisarts bij twijfel over je gezondheid!

© 2015 - 2025 24gezondheid.nl | sitemap | rss